Dzień dobry, wczoraj miałem zabieg usuwania prosaków z penisa laserem frakcyjnym CO2 w Anglii. Specjalista nie przepisał żadnych środków. W jaki sposób dbać o skórę tego miejsca po zabiegu?
Witam
Generalnie nie ma konieczności stosowania specjalnych środków poza higieną. Osobiście , profilaktycznie, zalecam swoim pacjentom maść z antybiotykiem przez kilka dni
Witam, mam 20 lat i 2 dni temu poddałam sie zabiegowi laserem frakcyjnym co2. Problem polega na tym, że dzień po zabiegu umyłam skórę i niechcący na 1 cm skóry zdarłam naskórek, rana zaschła osoczem lecz nie wyglada to dobrze. Czy strupy po zabiegu z osocza są normalne i czy zostanie mi blizna? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję!
Witam
Szanowna Pani miejsce po 'usunięciu' naskórka , może przez jakiś czas dłużej się goić ,jeśli nie jest to głęboki ubytek , blizna nie powinna powstać , może jednak w tym miejscu utrzymywać się dłużej , przebarwienie pozapalne .
Pozdrawiam
Klinika Elite
Treści publikowane na Estheticon.pl w żadnym wypadku nie mogą zastąpić konsultacji pacjenta z lekarzem. Estheticon.pl nie ponosi odpowiedzialności za produkty ani usługi oferowane przez specjalistów.